Toeristische routes

Houd je van het verkennen van een streek systematisch? Geniet je van toeren met de auto of bus? Zo ja, dan zijn onze vakantieroutes misschien wel precies wat u zoekt.

De Badische Weinstrasse een weg die leidt door de wijngebieden van Baden

De Badische Weinstrasse reikt zon 160 kilometer langs de westkant van het Zwarte Woud, van Baden-Baden in het noorden tot aan Weil am Rhein in het zuiden, en daarnaast in de gebieden van de Kaiserstuhl en Tuniberg. Vanwege de in grote mate aanwezige dorpsrestaurants en regionale delicatessen zoals asperges of ham. De route is bestempeld als Badische Schlemmerstrasse. Er is veel eten van hoge kwaliteit om te proeven, traditioneel voor de Badische streek als je langs de route reist.

>> Verder

De Schwarzwaldhochstrasse een hoog gelegen panoramische weg

Deze 65 kilometer lange panoramische weg loopt van Baden-Baden door het noordelijke Zwarte Woud naar Freudenstadt en is een must voor elke bezoeker in het Zwarte Woud. De Schwarzwaldhochstrasse, ook bekend als B500, is de oudste en misschien wel de mooiste route door het Zwarte Woud. Hij slingert omhoog naar de top van de Bhlerhhe waar een hotel met internationale reputatie, ook genaamd Bhlerhhe, is gevestigd. De weg loopt verder langs de bergen, met mooi uitzicht naar Freudenstadt aan de oostkant van het bos, en dat alles op hoogte tussen 800 en 1000 meter.

>> Verder

De Schwarzwald Panoramastrasse een panoramische weg in het zuiden van het Zwarte Woud

Prachtige landschappen, mooie panoramische uitzichten, diverse culturele en levendige tradities en een hartelijke culturele gastronomie die elk culinair verlangen volmaakt Dit allemaal staat je te wachten op je trip over de Schwarzwald Panoramastrasse. Gedurende 50 kilometer lange passage van Hinterzarten tot Waldkirch, vlakbij Freiburg, leidt deze weg je door het mooiste zuidelijke deel van het Zwarte Woud.

>> Verder

De Deutsche Uhrenstrasse de Duitse klokkenroute

De Deutsche Uhrenstrasse leidt de bezoekers door de indrukwekkende landschappen van het centrale en zuidelijke deel van het Zwarte woud, alsook de Baar streek aan het oostelijke deel van het berggebied. De vakantieroute brengt je in gebieden waar de aloude traditie van het maken van koekoeksklokken rijk is tot in detail.

>> Verder

De groene route

Gebouwd in de jaren 60, is de 250 kilometer lange groene die Titisee-Neustadt in hoge zuidelijke deel van het Zwarte woud verbindt met Contrexville, gelegen in de Vogezen/ Frankrijk. Als fietsroute leidt deze je ook door landschappelijke en cultureel unieke route van Baden in Duitsland en Alsace en Lothringen in Frankrijk.

>> Verder