Kindvriendelijke familiebestemming

Duitslands meest zuidwestelijke vakantiegebied ontving de familie vriendelijke vakantie bestemming award. Twintig van de vierentwintig Familie vakantie gebieden, die dit predikaat ontvingen, waren bestemmingen in het Zwarte Woud, te weten:

Baiersbronn, Feldberg, Freiamt, Furtwangen, Grafenhausen, Lenzkirch, Lossburg, Ottenhfen, Sasbachwalden, Seebach, Schluchsee, Schonach, Schnwald, St. Georgen, Titisee-Neustadt, Todtmoos, Todtnauberg, Unterkirchnach en het pretpark Europa Park.

Het kwaliteitzegel draagt de naam Leo Lustig (Grappige Leo) en wordt alleen toegekend aan bestemmingen,die voldoen aan de wensenlijst van kinderen. Een vakantiehuis of bestemming met het dit kwaliteitzegel heeft b.v. een veilige speelplek voor kinderen, buiten en een aparte speelplek binnen. De familievriendelijkheid komt verder tot uiting in tal van faciliteiten. Zoals een plek voor het verwisselen van luiers, fles verwarmer, wc, en een bad gelegenheid voor babys en kleine kinderen.

De familie-resorts passen hun entertainment aan, aan het seizoen. Zoals bijvoorbeeld het wandelen met lantaarns en fakkels in de warme zomermaanden, of expedities in het bos bij zonsondergang, avontuurlijke trips naar oude kastelen en speciale recreatieprogrammas voor kinderen. Daarnaast bieden bestemmingen wandelroutes die geschikt zijn voor het wandelen met kinderwagens en geven zij tips en suggesties voor families met kleine kinderen. Verder kun je gebruik maken van babysitters, zodat je als ouders even een moment voor jezelf hebt.

Avontuur zwembaden en thermaal baden, kabelbanen, verlaten mijnen, avontuur- en natuurparken bieden plezier en entertainment voor het hele gezin. In het Steinwasen avonturenpark in Oberried vlakbij Freiburg kun je het inheemse wildlife bekijken in zijn natuurlijke omgeving. Probeer er ook de rodelbaan of de 218 meter lange touwbrug. En het sprookjesmuseum in Baiersbronn bewijst dat je echt niet volwassen hoeft te zijn om van een museum te genieten.

Het grote avonturen pretpark Europa Park (85 hectare) in Rust, trekt bezoekers van over de hele wereld en heeft meer dan 100 attracties en fascinerende shows met 14 verschillende themas.

Voor kinderen en tieners is er in de familievriendelijke vakantie resorts een grote variatie aan entertainment, zoals de Bungee Trampoline in Titisee, American Bowling in Freiburg, de Zwarte Woud safari met quads, een boomklimpark en tal van andere mogelijkheden om je vakantie in het Zwarte Woud tot een feest te maken.

Boerderijen, wat zou het Zwarte Woud zijn zonder zijn boerderijen? Telkens weer fascineert dit jong en oud. Als je je vakantie doorbrengt op zon boerderij wordt je automatisch deel van de familie. Zeker voor kinderen is de ervaring om met dieren om te gaan heel spannend. Maar een verblijf op een boerderij kan ook een leerzame ervaring zijn voor oudere gasten, die kunnen helpen met de hooibalen, bij het melken van de koeien of het uitmesten van de stallen.

Meer informatie over familie vriendelijke vakanties kan gevonden worden in de speciale Familie Vakantie brochure, die besteld kan worden bij Haus des Gastes, D78136, Schonach. Tel: +49 7722 9648119 of via het internet: www.familienferien.de