Cultuur Zwarte Woud

Natuurlijk, als mensen zich een beeld vormen van het Zwarte Woud, dan denken ze aan bossen, bergen, wandelen in de natuur en rust. Maar het Zwarte Woud heeft meer te bieden dan dat. Er zijn vele mogelijkheden om te genieten van de cultuur door het hele jaar heen.

Steden als Freiburg, Karlsruhe, Pforzheim, Freudenstadt, Offenburg, en Donaueschingen combineren een sfeer van gastvrijheid met rijke historie en moderne invloeden.

Zo vind je culturele hoogtepunten door het hele gebied heen, van folklore festivals in Duitslands grootste openlucht podium in Ötigheim tot ‘Het Schwarzwald muziekfestival’ met diverse acts in 25 dorpen en steden door het hele Zwarte Woud.

Maar ook zonder deze speciale evenementen telt het Zwarte Woud ontelbare musea, tentoonstellingen, theaters en openlucht theaters, die tegemoet komen aan vrijwel ieders smaak. Verken de rijke historie en het cultuurerfgoed tijdens je bezoek aan de kastelen, kerken, kloosters en bekijk het handwerk uit vroeger tijden. Er valt genoeg te zien en te beleven voor elke generatie.

ID_3235_Schwarzwalduhr Ausschnitt Ravennaschlucht

De Schwarzwälder kuckucksuhr

De eerste exemplaren van de unieke Schwarzwälder kuckucksuhr zijn gemaakt in het gebied rond Triberg in de 18e eeuw. Als je meer wilt weten of de koekoeksklokken, bezoek dan het ‘das Deutsche Uhrenmuseum’ in Furtwangen.

Lees meer...
les fermes de la Forêt Noire

Von Kelten, Römern und Schwarzwäldern De Schwarzwaldhöfe – de boerderij uit het Zwarte Woud

Alles in het Zwarte Woud lijkt in evenwicht, de vorm en functie van de huizen in het landschap, de architectonische stijl en de gebruikte materialen.

Lees meer...
ID_16022_Glaswaldsee

Mythen en legendes Zwarte Woud

Het Zwarte Woud strekt zich uit over het gebied van Karlsruhe tot aan de Donau en van Pforzheim tot Lörrach met zijn dennenbossen, weilanden en bergmeren.

Lees meer...
Fasnacht

Carnaval Zwarte Woud

Het behoud van de oude carnavaltradities is erg belangrijk in het Zwarte Woud. En de inwoners streven ernaar om zich daarmee te onderscheiden van de recente Rijnse invloeden.

Lees meer...
ID_4124_PK Breisgaumilch STG  8. Mai 2009 Budig _135_

Tradities Zwarte Woud

De bewoners van het Zwarte Woud houden hun tradities in stand. Bijna elk dal heeft zijn eigen opmerkelijke tradities. Ze houden veel meer in dan alleen maar klederdracht en dansen.

Lees meer...

Zoeken & Boeken