Eten en drinken

Ervaar zelf hoe de liefde door de maag gaat. Alleen al het eten is een vakantie in het Zwarte Woud waard. En om dat te ervaren hoef je niet speciaal naar een gerenommeerd top restaurant met al zijn poespas. Want een korte blik op de menukaart van een lokaal restaurant zegt al genoeg, met een keur aan culinaire gerechten.

Zoals de traditionele Baden- of Schwäbische gerechten als ganzenlever, Gugelhopf (soort cake), Venison Baden-Baden (een vanille cake) of de bekende Schwarzwälder Kirschtorte. Zo verandert je vakantie in een culinair hoogtepunt.

ID_16113_Vogtsburg i.K. - Weinlese (B. Bohn)

Wijnen Zwarte Woud

Iedereen die de naam Zwarte Woud hoort denkt gelijk aan bergen en bossen. Maar het laaggebergte dat tweederde van het hele vakantiegebied vormt is bovenal een wijngebied. Met meer dan 12500 hectare is het Badense wijngebied, het derde grootste van Duitsland.

Lees meer...
les raisins

Hier klopt het: De liefde gaat door de maag

Laat je maaltijden vergezellen door de traditionele Badische wijnen. Wijnkenners waarderen de volle smaak van wijnen als de Gutedel, Müller-Thurgau, Riesling, Silvaner, Grau- en Weissburgunder, Bacchus, Chardonnay, Nobling, Muscatel, Kerner, Traminer en Blau Spätburgunder.

Lees meer...

Zoeken & Boeken