Ervaring natuur

Het Zwarte Woud is een populaire bestemming voor vakantiemakers en bezoekers vanwege zijn dichte bossen, magnifieke bergtoppen met zijn spectaculaire uitzicht, mysterieuze meren en romantische valleien. Het beeld van de ansichtkaart: charmante kleine boerderijen in de bergen, schitterende meren, moerassen en romantische ravijnen.

ID_14018_IMG_6070_300

Natuurparken en natuur beschermde gebieden

Twee grote natuurparken beslaan bijna de gehele oppervlakte van het Zwarte Woud. Het natuurpark Mitte/Nord loopt van het midden naar het noorden van het Zwarte Woud. ‘Naturpark Südschwarzwald’ ligt in het zuiden.

Lees meer...
ID_16810__ESP6226_4_5-SW231

Bergen

Op de top van een berg ervaart iedereen zijn eigen speciale moment. Of je nu omhoog wandelt of de berg bedwingt als bergbeklimmer, in alle gevallen zul je genieten van het prachtige uitzicht over het Zwarte Woud, en als het weer het toelaat zelfs tot ver over de Alpen.

Lees meer...
Ranger

Boswachters en Gidsen Zwarte Woud

Gidsen en boswachters van de reddingsdiensten en van de Schwarzwaldverein werken in het gebied rondom de Feldberg. In de zomermaanden (van midden juli tot midden september) word je hier begeleid door ‘Zomer boswachters’, een groep van wetenschappelijke studenten.

Lees meer...

Zoeken & Boeken