Toerisme in het Zwarte Woud

Met meer dan 200 kilometer lengte en 60 kilometer breedte, is het Zwarte Woud niet alleen het meest gevarieerde, maar ook het bekendste vakantiegebied van Duitsland. De Schwarzwald-meisjes, de typische boerderijen, de bekende bolhoeden, koekoeksklokken – Het Zwarte Woud vertegenwoordigt alles wat je verwacht van een Duitsland-foto in een reisgids.

De Tv-serie “Schwarzwald Klinik” bracht beelden van deze vakantiewereld in meer dan 40 landen en vertaald in 17 talen. Met gemiddeld 28 miljoen overnachtingen per jaar in 138000 bedden in hotels en pensions en verder nog 60000 in privé accommodaties, is toerisme van groot belang voor de bondsstaat Baden-Wurttemberg en het wijngebied in het zuidwesten van Duitsland. Het Zwarte Woud beschikt over een groot aantal restaurants met top chefs en Gault Millau of Michelin sterren, en zelfs in een klein dorp hebben restaurants heerlijke variaties gevonden op de hartige regionale keuken.

Thermaal baden zoals Baden-Baden, Badenweiler en Bad Wildbad hebben een lange en rijke traditie. Nergens anders in Duitsland vind je bronnen van deze klasse. De locatie bij de grens met Duitsland, Zwitserland en Frankrijk biedt gasten makkelijk toegang tot diverse culturele en gevarieerde landschappen. Het Zwarte Woud was de geboorteplaats van het skiën in centraal Europa, met de eerste skiclub die opgericht is bij de Feldberg, die een hoogte van 1493 meter heeft. Hier zijn de eerste houten ski’s geproduceerd en is de eerste skilift gebouwd. Tegenwoordig is het gebied rondom de Feldberg het grootste ski gebied naast de Alpen.

De Schwarzwald Verein is 130 jaar geleden opgericht en heeft sindsdien meer dan 23000 kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes in het Zwarte Woud aangelegd. Ook fietsers en mountain bikers vinden hier ideale omstandigheden. Speciaal voor mountain bikers beschikken we over meer dan 8000 kilometer aan bewegwijzerde fietsroutes .

KAMPEREN IN HET ZWARTE WOUD

Schwarzwald Tourismus beschikt over een speciale Nederlandstalige brochure "Camping & Caravan". Deze is gratis aan te vragen via: mail@schwarzwald-tourismus.info

Zoeken & Boeken