Spel en plezier met kwaliteitskenmerk familievakantie

Vakantietijd is familietijd. Je gaat gezamenlijk op vakantie, je wilt relaxen, veel beleven, weer eens echt samen zijn. Maar wat te doen als mama en papa gewoon met rust gelaten willen worden, als de kinderen zeuren omdat de schommel voor het huis al gauw verveelt en de tiener alles sowieso compleet “uncool” vindt, omdat er “niks vets” aan de hand is. Dan kan de familievakantie soms wel ontaarden in stress – echter niet in het Zwarte Woud.

Voor familievriendelijkheid kent Duitslands hoogste middelgebergte een officieel kwaliteitskenmerk, namelijk de onderscheiding “familievriendelijke vakantieplaats”. De regio’s Achertal, vakantieland Zwarte Woud en Hochschwarzwald in het Zwarte Woud met plaatsen als Bad Peterstal-Griesbach, Baiersbronn, Freiamt, Grafenhausen, Lossburg, Sasbachwalden, Seelbach, Todtmoos, Todtnauberg en Unterkirnach mogen met het kwaliteitsstempel reclame maken voor hun familieprogramma. Ook het Europapark in Rust, de plaats Schramberg en het vakantiedorp Schramberg-Sulgen zijn als bijzonder familievriendelijk gecertificeerd.

Alleen als een bestemming zich in haar geheel op de wensen en behoeften van kinderen heeft ingesteld, krijgt zij het kwaliteitskenmerk. De mascotte “Leo Luschtig” staat bijvoorbeeld voor een verkeersveilig buitenspeelterrein, een speel- of conversatieruimte met speelhoek binnen, voor een familievriendelijke keuze aan spellen, familieprijzen met korting en was- en droogmogelijkheden. Bij een aanbieding voor gezinnen met kleine kinderen horen vanzelfsprekend ook een spijlenbedje, babycommode, flessenwarmer, po'tje en kinderbadje tot de uitrusting.  

De programma’s zijn door de familievriendelijke plaatsen op de jaargetijden afgestemd. Lantaarn- en fakkelwandelingen op zwoele zomeravonden, verkenningstochten met de boswachter bij het krieken van de dag, ontdekkingsreizen naar oude ridderkastelen en talrijke andere activiteiten zorgen bijna vanzelf voor een geslaagde vakantie. Creatieve activiteiten en hobbycursussen stimuleren de fantasie van de kinderen. Om de ouders in alle rust van hun tweezaamheid te laten genieten, worden er ook babysitters geregeld. Voor jonge gezinnen zijn er wandelpaden die geschikt zijn voor kinderwagens en suggesties voor uitstapjes met de allerkleinsten.

Zwemparadijzen en thermale baden, kabelbanen, museummijnen of pret-, attractie- en natuuravonturenparken beloven bovendien volop plezier en vooral veel actie! In het

Steinwasenpark in Oberried bij Freiburg kun je bijvoorbeeld niet alleen inheemse in het wild levende dieren observeren, maar ook de rodelbaan en de 218 meter lange hangbrug testen. Dat musea niet alleen interessant zijn voor volwassenen, bewijst het sprookjesmuseum Hauffs Märchenmuseum in Baiersbronn.

Een Europawijd bekende bestemming voor iedere leeftijdsgroep is het Europa-Park Rust. Op een areaal van 90 hectare bevinden zich hier meer dan 130 attracties en fascinerende shows met betrekking tot 13 verschillende themagebieden.

In de familievriendelijke vakantieplaatsen staat de jongere generatie gasten volop afwisseling te wachten: bungee-trampoline in Titisee en American Bowling bij Freiburg. Een Zwarte Woud-safari met de quad, een soort terreinmotor op vier wielen, lokt in Schönwald veeleisende tieners naar het “avontuur Zwarte Woud”.

Maar wat zou het Zwarte Woud zijn zonder z'n karakteristieke boerderijen? Zij weten kleine en grote ontdekkingsreizigers steeds weer te fascineren. Wie vakantie houdt op een boerderij, wordt automatisch betrokken bij het leven van het boerengezin. Vooral voor kinderen is het een heel bijzondere ervaring om vriendschap te sluiten met de dieren op de boerderij. Voor de oudere gasten kan het ook best spannend zijn om mee te helpen bij het hooien, het koeien melken of het uitmesten van de stal.

Ook wijnbouwbedrijven in de regio's Ortenau, Markgräfler Land en Kaiserstuhl of de andere wijnstreken van het Zwarte Woud bieden onvergetelijke vakanties aan. Wie de juiste tijd voor z'n verblijf kiest, kan zelfs meehelpen met het oogsten van de volgende topwijn, en misschien ook het peetschap voor een wijnstok op zich nehmen, om zo het volgende jaar tijdens de familievakantie de “eigen” wijn te oogsten.

+++++

Alle informatie over de familievriendelijke vakantieplaatsen in het Zwarte Woud staan vermeld in de brochure 'Familienferien' die kan worden opgevraagd bij het Haus des Gastes, 78136 Schonach, tel.: +49 7722.9648119 of kijk op internet onder www.familien-ferien.de

  Spel en plezier.doc 139,00 kB
blank

Copyright

© TI Zweitälerland, Elzach

Bitte melden Sie sich an um Pressebilder herunterzuladen!  hier gehts zur Anmeldung »
blank
blank

Bildbeschreibung:

Baiersbronn wurde bei den Bundes- und Landeswettbewerben für Familien-Ferien in den Jahren 1994, 1998, 2000 und 2003 als familienfreundlicher Ort ausgezeichnet. Als Mitglied der 'Familienfreundlichen 20' hat Baiersbronn natürlich auch ausgewählte familienfreundliche Unterkünfte.

 

Copyright

© Baiersbronn Touristik ; „Foto frei zur Veröffentlichung nur in Verbindung mit einer redaktionellen Berichterstattung über den Schwarzwald“

Bitte melden Sie sich an um Pressebilder herunterzuladen!  hier gehts zur Anmeldung »