Wonderwinterwandelwereld

Meer dan 70 bergtoppen in het Zwarte Woud zijn hoger dan 1000 meter – daardoor is er een grote keuze aan alle mogelijke soorten van wintervakanties.

Ook in Duitsland is de winter niet altijd meer zo wit als hij het vroeger was. Maar daar waar de bergen een hoogte van 1493 meter bereiken, zo hoog als in geen ander middelgebergte in het land, heerst er zeker nog geen sneeuwschaarste.

Behalve de Feldberg bereiken ook de Seebuck, het Herzogenhorn en de Belchen een hoogte van meer dan 1400 meter, en verdere 6 bergen zijn tussen de 1300 en 1400 meter hoog. In het totaal zijn het ongeveer 60 bergtoppen die de 1000 meter grens halen.

Terwijl er in de wijnbergen aan de west kant van het Zwarte Woud de laatste wijndruiven geoogst worden, vallen boven op de bergen al de eerste vlokken. En wanneer de eerste voorjaarsbloemen in de Rijnvlakte hun klokjes naar de zon uitstrekken, maken de snowboarders en de skifanaten op de Feldberg nog steeds hun sporen in de sneeuw.

Meer dan 170 skiliften, drie biatlon complexen, meer dan 1700 meter gespoorde langlaufloipen, ongeveer 250 kilometer geprepareerde skipisten, 13 springschansen en talloze geruimde wandelwegen – zonder te overdrijven is het Zwarte Woud ook een wandelwinterwonderwereld.

In het Zwarte Woud stond de wieg van de Europeese wintersport, hier werd – in 1894 in Todtnau, aan de voet van de Feldberg – de eerste skiclub opgericht. In Schollach werd nu al meer dan 100 jaar geleden de eerste skilift van de wereld in bedrijf genomen. Georg Thoma, Dieter Thoma, Christof Duffner, Martin Schmitt, Nicola Thost, Sven Hannawald staan voor de winter in het Zwarte Woud.

Sneeuwzeker en bovendien nog lawinevrij presenteert zich nu rond om de Feldberg en Todtnauberg het grootste samenhangende skigebied van de Duitse middelgebergten. Maar ook in de vele andere skigebieden tussen Baiersbronn in het noorden en Todtmoos in het zuiden, vinden ambitieuze skiërs en skiërs die graag over ongeprepareerde pisten skiën en snowboarder hun eldorado.

Maar het is bijna nog mooier om de winterwonderwandelwereld in het genietershoekje in het zuidwesten van Duitsland op langlaufski’s te ontdekken. Het is geen wonder dat de heerlijke uitzichten steeds weer aanleiding geven tot verwondering. Zoals bijvoorbeeld op de meer dan 100 km lange langlaufroute tussen Schonach en de Belchen, langs Schönwald, Brend, Neukirch, Kalte Herberge, Waldau, Thurner, Hinterzarten, Feldberg, Notschrei, Hörnle en Wiedener Eck. Deze “rugzaklanglaufroute” is eerder gedacht voor de ambitieuze en door en door getrainde langlaufer, de olympisch kampioen Georg Thoma gaf in 1982 het voorbeeld met een tijd van vijf uur en 51 minuten. Er zijn echter ook overnachtingsmogelijkheden – en dan blijft er ook tijd over om deze fascinerende omgeving in het zuidwesten van Duitsland te bewonderen.

En nu hebben we het nog niet eens gehad over de vele geruimde wandelwegen voor de winterwandelaar. Ook in de diepste sneeuw kunt u in de buurt van bijna elk vakantieplaatsje vele mogelijkheden vinden om op goed geruimde wegen de frisse lucht in te ademen, uw weerstandsvermogen te vergroten en zich echt goed te voelen. En diegenen, die op sneeuwschoenen langzaam op het winterse bos af lopen, kunnene daar een stilte vinden, die wederom aan een wonder grenst.

Nu eenmaal een wonderwandelwinterwereld. Overdag geniet men van de natuurbelevenissen, en ’s avonds lokken de knusse pensionnetjes, hotelletjes en restaurants met culinaire aanbiedingen en onvervalste gezelligheid, zwem- en thermaalbaden, sauna’s en warme bronnen voor pure ontspanning.

+++++

Tips en advies voor de individuele ontdekkingen en voor de talrijke vakantieaanbiedingen in het zuidwesten zijn verkrijgbaar bij de meer dan 200 plaatselijke V.V.V.’s en bij de Voor meer informatie over vakantieaanbiedingen in het zuidwesten van Duitsland: Schwarzwald Tourismus GmbH, Heinrich-von-Stephan-Str. 8b, 79100 Freiburg, tel.: +49  761.8964693, Fax: +49  761.8964670 of kijk op www.zwartewoud.info

blank

Copyright

® KTK Freudenstadt

Bitte melden Sie sich an um Pressebilder herunterzuladen!  hier gehts zur Anmeldung »
blank
blank

Bildbeschreibung:

 Rahmenprogramme, Incentives oder Freizeitmöglichkeiten in Verbindung mit Ihrer Veranstaltung sollen ausgleichen, ergänzen, motivieren... Und Schluchsee bietet zu jeder Jahreszeit eine Fülle von Möglichkeiten! Wie die Pferdeschlittenfahrten.

Copyright

© Hochschwarzwald Tourismus GmbH ; „Foto frei zur Veröffentlichung nur in Verbindung mit einer redaktionellen Berichterstattung über den Schwarzwald“

Bitte melden Sie sich an um Pressebilder herunterzuladen!  hier gehts zur Anmeldung »